Акция на русенски митничари

0
Ловят цигари и тютюн без бандерол
Ловят цигари и тютюн без бандерол

Хиляда кутии цигари без български акцизен бандерол и 47,5 кг нарязан тютюн за пушене са задържани при акция на русенски митничари.

В района на автогарата в град Сливо поле вчера е била извършена проверка на автомобил с русенска регистрация, собственост на 43-годишен мъж. В купето и багажника на колата са намерени черни полиетиленови торби, пълни с нарязан тютюн.

Собственикът на колата не е представил документи за платен, начислен или обезпечен акциз. Стоката е конфискувана, а срещу нарушителя ще бъде образувано административно-наказателно производство.

По-късно през същия ден, при проверка на превозни средства с рисков профил на пътя Русе - София, в района на град Бяла, митничарите спират лек автомобил със затъмнени задни стъкла и с българска регистрация от регион в Южна България.

При проверката в колата са открити 1000 кутии цигари. Част от тютюневите изделия били загърнати с връхна дреха на задната седалка, а друга - под стелките между предните и задните седалки. Стойността на откритата нелегална стока е 7500 лева по цени на съдопроизводството.

Акцията е част от мерките по засилен контрол върху пренасянето на тютюневи изделия без български акцизен бандерол. В резултат на тях в началото на седмицата са били задържани отново контрабандни цигари, пренасяни от шофьор на турски камион. В превозното средство русенските митничари са открили 210 нелегални кутии от различни марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари