Митничари спипаха 1000 кутии цигари в русенски автомобил

0

1000 кутии цигари без български акцизен бандерол и 47.5 кг нарязан тютюн за пушене бяха задържани при проведена в четвъртък акция на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Русе по линия на контрола върху разпространението и транспортирането на нелегални тютюневи изделия.

В района на автогарата в гр. Сливо поле, Русенско, е извършена проверка на лек автомобил с русенска регистрация, собственост на 43-годишен мъж. В купето и багажника на автомобила са намерени черни полиетиленови торби, пълни с нарязан тютюн. Собственикът на колата не е представил документи за платен, начислен или обезпечен акциз. Стоката - 47.5 кг тютюн, е иззета, а срещу нарушителя ще бъде образувано административнонаказателно производство.

По-късно през същия ден, при проверка на превозни средства с рисков профил на пътя Русе - София, в района на град Бяла, митническите инспектори спират лек автомобил със затъмнени задни стъкла и българска регистрация от регион в Южна България. При проверката в колата са открити 20 кутии цигари марка „FAST"  и 980 кутии цигари марка „Royale Blue", с надпис на стековете „Duty free sale only".

Част от цигарите са били загърнати с връхна дреха на задната седалка, а друга са били натикани под стелките между предните и задните седалки.  Общото количество на откритите цигари е 1000 кутии (20 000 къса). За случая е уведомен дежурен разследващ митнически инспектор и е образувано бързо производство по описа на Митница Русе. Стойността на откритата нелегална стока е 7500 лв. по цени на съдопроизводството.

Акцията от 27 април е част от мерките по засилен контрол върху пренасянето на тютюневи изделия без български акцизен бандерол. В резултат на тях в началото на седмицата отново бяха задържани контрабандни цигари, пренасяни от шофьор на турски камион. В превозното средство русенските митничари откриха 210 нелегални кутии от различни марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари