Ако Цвети Стоянова, не беше Цвети Стоянова...

1
Ако Цвети, не беше Цвети, вместо цялото медийно внимание, щеше да получи 10 реда в някой вестник
Ако Цвети, не беше Цвети, вместо цялото медийно внимание, щеше да получи 10 реда в някой вестник

Колкото и вулгарно да звучи - ако Цветелина Стоянова не беше Цветелина Стоянова, вместо цялото медийно внимание, щеше да получи колонка място във всеки вестник или 10 реда в информационна агенция.

Казвам това по този брутален начин, за да си дадете сметка колко сме свикнали всякакви хора да слагат край на живота си без това да ни прави впечатление, споделя Дара Димитрова във Всеки ден.

Само вчера три пенсионерки скочиха от отчаяние. В деня, когато Цвети го направи, в София живота си отнеха още трима. Най-малко 300 души го правят всяка година.

Дебатът около Цвети, за която аз също стискам всички възможни палци, повдигна въпроса за психичното ни здраве. Ясно е, че сме изтрещели тотално, но смъртоносните последици са друга работа. Нека всички, които зоват да мълчим, също да млъкнат.

Да спрат да се крият зад високия си морал, защото него обикновено го няма като става дума за скочила пенсионерка. Да млъкнат. Защото е важно.

Може би тук целта не е да разберем дали сме мръднали нанякъде от времената на Нешка Робева и методите й на възпитание, които бледо наподобявали концлагер. Тя не е мръднала - и вчера поиска да забранят интернета на децата.

Идеята не е да разберем всяка жълта подробност в главата на златното момиче. А да посочим проблема ясно - стресът и безпътието в обществото ни буквално ни е.ават майката. Меко казано. Правят това с цвета на нацията - 20-30-40-годишни. Квалифициран държавен контрол и помощ - няма.

Никой в световен мащаб не е преборил стреса, службите и хлебарките. Но поне за стреса и последиците му можем да бъдем подготвени. Или какво? Планетата България е едно друго място, дето освен, че е стабилно и има чисти и сигурни плажове, няма хора с психични проблеми? Няма хора с паник атаки? Съвременният бич на младите? Няма реакция на реалностите и новите предизвикателства - говорим си за лечение с урина. Пием я на живо. Гала й е фен!

Красивичкият д-р Москов, здравен министър понастоящем, да излезе леко от криминалето, в което се намира. Да чуе колегите си, които са категорични - да имаш психичен проблем в България е равносилно на смърт. Не само социална.

В повечето случаи грозна, смърдяща, размазана на паважа смърт. И не, не се обръщайте на другата страна. Това е вашият тротоар. Този път не сте вие.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари