Ако ДБ получи мандата, част от служебните министри ще са в проектокабинета

0
Катя Панева изрази надежда, че "Има такъв народ" ще размислят и ще подкрепят правителство с третия мандат
Катя Панева изрази надежда, че "Има такъв народ" ще размислят и ще подкрепят правителство с третия мандат Снимка: ПП "Демократична България"

Все по-невъзможно изглежда реализирането на третия мандат, който Румен Радев трябва да връчи до края на седмицата

"Редовно правителство е необходимо, защото Ковид кризата е налице, има икономическа, дано не се случи и бежанска криза. Трябва да се поеме отговорност", заяви депутатът от "Демократична България" Катя Панева пред Bulgaria ON AIR.

Тя изрази надежда, че "Има такъв народ" ще размислят и ще подкрепят правителство с третия мандат.

"Всяка една партия е казала коя друга ще подкрепи и би направила коалиция с нея. Партиите не си извиват ръцете, просто се слагат картите на масата. В ДБ имаме коалиционно споразумение, в което е записано с кои партии няма да работим. Ако се стигне до връчване на мандата на БСП ще седнем и ще обсъдим", уточни народният представител.

И добави, че при мандат връчен на ДБ, можем да видим част от министрите в служебното правителство в техен проектокабинет.

"Част от министрите показаха как трябва да се случват нещата нормално. Тъй като ние нямаме мнозинство, трябва да търсим подкрепа от партньорите ни в парламента. Искрено се надявам от ИТН да вземат правилно решение, за да се мине през тази тежка зима и да ни подкрепят", коментира Панева.

Тя определи атмосферата в НС като "все по-предизборна". ДБ не вижда смисъл от правителство, което да бъде с определен срок на действие.

"В крайна сметка, ако има правителство и то покаже, че развива правилни политики, нека работи докато си върши работата, ако не си я върши - тогава да се отиде на избори", зави депутатът.

Според нея депутатите ще приемат актуализацията на бюджета. А на дневен ред трябва да провеждането на кампания, която да стимулира ваксинирането. Панева е на мнение, че и в България учебната година е можело да започне по-рано, в началото на септември.

"Аз като родител на три деца се притеснявам как ще започне учебната година. Все в последния момент се взимат решенията при нас, имаше възможност да се изтегли учебната година. Надявам се 15 септември да бъде присъствен", добави Катя Панева пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира и цената на водата в Хасковско.

"Законът не позволява на ВиК дружествата, когато водата не е качествена, да намалят цената. Но получих отговор от европейски институции, че по Оперативна програма "Околна среда" може да се получи финансиране, когато ВиК в една територия иска да определи диференцирани цени", уточни Панева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари