Адвокат: "Пирогов" е пример, че нашето здравеопазване е кочина

1
Методи Лалов заяви, че неизвестностите са много
Методи Лалов заяви, че неизвестностите са много

Методи Лалов заяви, че неизвестностите са много

Всички адвокати, които подпомагаме на Ани Стоянова и фондация ,,Даная'', го правим съвсем безвъзмездно, защото става въпрос освен за трагичен, но и за принципен въпрос, защото няма нормален гражданин, който да не иска подредено и качествено здравеопазване, а случаят "Даная" ни показва, че не е.

Това заяви адв. Методи Лалов, един от адвокатите, които се занимава със случая с починалото 15-годишното момиче Даная в ефира на Евроком.

Адвокат Лалов заяви, че материала на Ахчиева, ни показва че има много проблеми от различни аспекти в болница "Пирогов''.

"Имаме сметка от подредена болница с качествени професионалисти. Над половин година нямаме ясни отговори, ясна поета отговорност, имаме доклади на час по лъжичка, а вторият доклад излезе след обществен натиск.''

Той заяви, че между двата доклада въпросът за наличието на лекарството ,,НОВОСЕВЪН'' се разминават откъм информация.

"Пирогов'' е един от примерите, че нашето здравеопазване е кочина'', зави адвокатът. "Да не опре човек до здравната система, защото тогава търси познати за да го гледат с други очи или си отива.''

"За случая "Даная'' са отговорни ,"Пирогов'', МЗ, Медицински надзор, Изпълнителна агенция по лекарства.''

Адвокатът, заяви, че неизвестностите са много - не се знае кой е бил дежурен, когато е приета Даная на 5-ми май, дали е прегледана от специалист, а скенер, който се изисква при тази ситуация, не е назначен.

"Приложено ли е лекарството - първо се казва, че го няма, а после се казва, че е приложено, но от документ се разбира, че е приложено ден по-късно, откакто е прието момичето".

"Директорът на "Пирогов'' д-р Валентин Димитров е освободен от министъра на здравеопазването заради странични причини, което директорът обжалва. От 5 декември съдът се занимава с това дали исковата молба е редовна. Директорът е забравил да си плати държавната такса, три пъти по 80 лева - забравил ли е наистина или го е направил, за да няма движение, за да му се даде срок да му се връчи - това е недопустимо за доктор.

"Като си сгрешил, си сгрешил - поемете отговорност. Мрънкат, че нямало да се разрешат тези спорове в студиа, чувам Габровски. Какво говорите г-н Габровски, вие седнахте ли ясно със съответните органи и документи да се срещнете с майката да и да и разкажете- ясен разказ, мотивирано обоснован. В студиата показваме на гражданите къде са проблемите и търсим обществена подкрепа'', каза още адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    истина
    Поздравления за изказаното в Евроком на адвокат Методи Лалов. Респект.
  • 0
    2
    222
    То пък адвокатурата и правораздаването не са
  • 4
    1
    Koko
    Много, много, много ВЯРНО! Само с такива адвокати ще бъде променена тази кочина, наречена бълг. здравеопазване!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари