Ани Стоянова: Категорична лъжа е, че в "Пирогов" са имали животоспасяващото лекарство за Даная

1
Медицински надзор са подведени от "Пирогов", категорична е тя
Медицински надзор са подведени от "Пирогов", категорична е тя Снимка: БНТ

Медицински надзор са подведени от "Пирогов", категорична е тя

Първата проверка на Медицински надзор не даде отговор на въпроса дали Даная можеше да бъде спасена. Майката на починалото момиче Ани Стоянова е изненадана от факта, че "те излязоха от там и хвърлиха обвинения срещу мен".

"Категорична лъжа е, че в Пирогов са имали животоспасяващото лекарство за състоянието на Даная. Аз лично сама отидох и го взех от ИСУЛ", разказва тя.

"Виновен има и това е мама, защото съм неглижирала основното състояние на детето си, което е абсолютно невярна информация", каза Ани Стоянова.

Майката на Даная разказва в "Денят започва" по БНТ, че тромбоцитопенията на дъщеря ѝ е диагностицирана година преди случилото се и те всяка седмица са посещавали ИСУЛ. По думите ѝ състоянието ѝ е било контролирано под пълен контрол.

"Аз се опасявам, че Медицински надзор е силно подведен в случая, защото доколкото разбрах проверката се е правила само и единствено по документи. Медицински надзор са подведени от Пирогов", категорична е тя.

"Някой просто е седнал и е излъгал в официален документ", убедена е тя.

Проверката на ИА "Медицински надзор" се бави месец и половина след срока. Ани Стоянова не е убедена, че и втората проверка ще покаже нещо различно, защото не се задълбочава достатъчно, както и не се взимат под внимание констативните протоколи на Пирогов.

"Звучи ми като същото втори път", смята майката на Даная.

"Има едни човешки ценности, за които не се взима диплома, и сме ги изгубили и ние като общество, и лекарите също", обобщава на финала на разговора почернената майка.

Междувременно от ИА "Медицински надзор" излязоха със следната позиция:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари