Ад по пътищата!

0
Тежки катастрофи и тапи по магистралите е деня на голямото прибиране
Тежки катастрофи и тапи по магистралите е деня на голямото прибиране Снимка: БГНЕС

Няколко катастрофи предизвикаха затруднения в и без това натоварен трафик по републиканските пътища, заради голямото прибиране след великденските празници.

Челна катастрофа стана край Калофер. На около два километра от подбалканския град в посока връх Шипка се удариха лек автомобил и джип. Произшествието предизвика задръстване. На мястото на инцидента има полиция и пожарни коли. Все още няма информация за състоянието на пътниците и водачите, пише Канал 3.

Тежка катастрофа стана на пътя за град Елена стана след Лясковец. Ударили са се три коли. Пътят за Елена е затворен. Има двама пострадали.

Още една катастрофа е станала между Русе и Велико Търново. Там жена влетя в двор на къща и се удари в ограда. Тя е леко пострадала.

Трагедия стана по-рано днес край Жерково на АМ "Хемус". Там служител на дружество "Автомагистрали" беше блъснат от шофьор и убит на място.

Рано тази сутрин край село Лозен шофьор уби пешеходец и избяга от местопроизшествието. Пазарджишки полицаи са задържали шофьор с кола, отговаряща на описанието на автомобила, блъснал 50-годишната жертва.

Натоварено остава движението по автомагистралите "Хемус", "Струма" и "Тракия". Движението по "Хемус" се осъществява с между 40-60 км/ч. В района на с. Български извор (на главен път София-Варна) се точи 15-километрова опашка. 

Колони от автомобили са се образували по главен път Е-79 в района на Владая в посока столицата.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10.00 до 20.00 часа от АПИ са осигурили две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организция ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция "Петрол").

Още от ранния следобед километрични опашки се извиха по главен път Е-79 край Симитли. Трафикът се контролира от Пътната полиция, а движението в района става изключително бавно. Стотици автомобили буквално пълзят по натовареното трасе.

От 14 до 20 часа остава ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по най-натоварените пътища и магистрали. Междувременно Пътна полиция засилва контрола за спазване на разрешената максимална скорост.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари