89-годишен пенсионер започна нова работа

0

89-годишен британски пенсионер, който развълнува медиите с желанието си отново да се труди, започна нова работа.

Джо Бартли сподели отегчението си от монотонния пенсионерски живот, пусна обява и малко по-късно бе назначен в заведение за хранене, съобщиха британските медии. 

Заведението Cantina kitchen & bar в крайбрежния град Пейнтън, намиращ се в югозападна Англия, обяви във Facebook страницата си, че Бартли е започнал работа при тях в неделя.

89-годишният британец е бивш парашутист, ветеран от Втората световна война. След смъртта на съпругата си, с която са семейство в продължение на 35 години, той започва да се чувства самотен и ненужен.

Вместо да се предаде пред отчаянието Бартли решава да си намери работа, с което да внесе нови преживявания и емоции в ежедневието си. Само няколко дни по-късно, той сбъдва желанието си.

Най-важното в тази работа е, че съм навън и ще се срещам с хора“, споделя британецът.

Възрастният господин вече е ангажиран 20 часа седмично, а има желание да се труди и извънредно. Той усърдно почиства масите, помага и с други неща и е много добре приет както от клиентите, така и от новите си работодатели и колеги.

„Харесах го още щом се чухме по телефона. Не много хора са проактивни, особено на 89 години, така че не можех да го изпусна“, споделя Кейт Алън, която е съсобственик на заведението. „Ние сме много щастливи, че е при нас“, добавя тя.  

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари