78 са новозаразените с КОВИД-19 в Русе, в Гюргево са едва 13

0
През изминалото денонощие двама души не можаха да преборят коронавируса
През изминалото денонощие двама души не можаха да преборят коронавируса Снимка: Dunavmost, архив

Седемдесет и осем са заразените с Covid-19 в Русенско за последните 24 часа, като петдесет от тях са от най-голямата община, а именно Русе

Десет заболели има в Бяла, петима в Иваново, трима във Ветово, четирима в Борово, както и по двама в Две могили, Сливо поле и Ценово. Същевременно са оздравели 23-ма души, а един мъж и една жена са починали.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 226, а преболедувалите са 13 532. Активните случаи са 764. На болнично лечение в областта се намират 174 души, като 38 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 69, от които осем са интензивните.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Кюстендил – седем.

До момента в областта са извършени 62 822 имунизации, като повторна доза са получили 30 741 лица. Само през вчерашния ден са поставени 430 ваксини.

До края на деня са осигурени три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. Всеки делничен ден до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, всеки може да се ваксинира срещу COVID-19. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813 – 903. Без предварително записване за която и да е ваксина, имунизации се правят в изнесен пункт пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35 от 09.00 до 16.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 14.00 до 18.00 часа.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати.

Междувременно в съседно Гюргево за последните 24 часа са установени 13 нови случая на коронавирусна инфекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари