500 животинки от приюта в Русе чакат осиновители

0

Беседи, в които ще разберем как да помогнем на бездомните животни от русенския приют, ще се проведат на 8 декември.

Те са под наслов "От любов към животните. Не бъди безразличен", като лектори ще бъдат д-р Антония Кръстева и д-р Катя Маркова.

Събитието започва в 17.30 ч. във фоайето на втория етаж на Регионална библиотека "Любен Каравелов". То се организира от Общинския приют за безстопанствени животни, сдружението "Германо-българска помощ за животните" и библиотеката.

Присъстващите на срещата ще разберат подробности относно петте начина, по които може да се помогне. Единият от тях е чрез осигуряване на постоянен или временен дом - можете да осиновите куче или котка, а също така да намерите временен дом на нуждаещите се от специални грижи животинки. Вариант да се помогне е и с даряване на храна или полезни вещи и консумативи. Такива например са къщички, постелки, легълца, нашийници, поводи, катерушки, играчки и облекла, както и материали, от които могат да се направят къщички, и палети. Начин да помогнете е и като се погрижите за здравето на кучетата и котките. Това е възможно с даряване на ваксини, противопаразитни препарати и витамини, необходими за доброто здраве и развитие на питомците.

Една любопитна опция за помощ е доброволчеството. В Общинския приют - Русе има над 500 кучета и котки. Гледачите полагат изключителни усилия за тях, но нямат физическата възможност да отделят време за разходки на всички. Именно само с една малка разходка всеки доброволец може да достави голяма радост на животинките. Те имат нужда от приятел, който да ги погушка и да им подари свобода извън клетките. Помощта, която може да се окаже по този начин, не изисква много усилия, но положителният ефект за питомците ще е огромен.

Привличането на доброволци е една от главните цели на предстоящото събитие. Ще бъдат дадени отговори и на всякакви въпроси относно осиновяване, кастрации и други важни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари