5 важни ползи за здравето от киселите краставички

0
Сокът от кисели краставички - малко известен, но ценен за здравето
Сокът от кисели краставички - малко известен, но ценен за здравето

Сокът от кисели краставички - малко известен, но ценен за здравето

Много хора обичат кисели краставички, но не толкова много харесват сока им. Това е жалко, защото той има много ползи за здравето.

Свеж дъх

Оцетът в сока от кисели краставички е мощен дезинфектант, който убива вредните бактерии в устата. Копърът също има антибактериални свойства. Заедно те помагат за борба с лошия дъх.

Стомашни спазми

Копърът помага за облекчаване на стомашните спазми и газове. Оцетът също е полезен за храносмилателната система, тъй като подпомага растежа на добри бактерии в стомаха.

Отслабване

Оцетът подобрява метаболизма и потиска апетита. Сокът от кисели краставички е богат на оцет, така че може да помогне за отслабване.

Хидратация

Сокът от кисели краставички съдържа натрий, който е важен за хидратацията. Това го прави добър избор за хора, които са се дехидратирали след тренировка или при топло време.

Кръвна захар

Оцетът може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар. Това го прави полезен за хора с диабет.

Сокът от кисели краставички е вкусна и здравословна напитка. Той може да се консумира самостоятелно или да се добави към други ястия и напитки.

За да извлечете максимални ползи от сока от кисели краставички, е важно да изберете такъв, който е направен с естествени съставки. Избягвайте сокове, които съдържат добавена захар или други изкуствени съставки.

Как да пиете сок от кисели краставички

Сокът от кисели краставички може да се консумира самостоятелно или да се добави към други напитки или ястия. Ето няколко идеи:

  • Добавете го към вода или друга безалкохолна напитка за освежаваща напитка.
  • Използвайте го като овкусител за салати, супи или сосове.
  • Добавете го към коктейли или други напитки за интересен вкус,
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари