5-те неща, които да направите веднага щом включите новия си телефон

0
Може би смятате, че първата ви работа е да настроите регистрациите си за всички социални мрежи и приложения, които сте свикнали да ползвате
Може би смятате, че първата ви работа е да настроите регистрациите си за всички социални мрежи и приложения, които сте свикнали да ползвате

Честито! В ръцете си държите чисто нов лъскав смартфон.

Може би смятате, че първата ви работа е да настроите регистрациите си за всички социални мрежи и приложения, които сте свикнали да ползвате.

Всъщност обаче има други пет стъпки, които трябва да предприемете преди това.

Ето и съветите на сайта Gizmodo за това какво да направите веднага щом включите новия си телефон:

Сигурността на първо място

Независимо с каква опция за защита разполага устройството - с лицево разпознаване или пък със сканиране на отпечатъци, уверете се, че тя работи добре. Дори традиционния PIN код е важен, ако телефона няма по-модерни функции.

Настройка кога да се изключва

Това е следващата стъпка за гарантиране на сигурността на информацията ви, съхранявана в смартфона. Важно е да нагласите възможно най-бързо времето, за което устройството се заключва, след като сте приключили работа с него. Често то може да варира от няколко секунди до 30 минути. Най-добре да изберете опцията между 1 и 5 минути, например.

Копия от снимките

И Android, и iOS устройствата вече разполагат с удобни опции за копиране на снимките и видеата в телефона. От вас зависи точно коя опция ще изберете за това. С двете операционни системи работи Google Photos, например. Тя съхранява неограничен брой снимки и клипчета стига да не са по-големи от 16 мегапиксела. Същата алтернатива имат и iPhone с Apple Photos.

Изберете дали телефонът да следи всяко ваше движение

Някои може би биха били щастливи смартфонът им да следи къде ходят, като така им предлага подходящи нови места, базирани на такива, където те вече са били, или пък да споделят локацията си с някой приятел. В противен случай обаче една от първите задачи при включването на новия телефон е да се изключи опцията за местоположение.

Бъдете сигурни, че ще можете да откриете телефона си, ако го изгубите

Самите смарфони разполагат с такава опция, която може да ви покаже къде се намира телефона ви. За целта трябва да включите функцията "Намери устройството ми" при Android или "Намери моя iPhone" при iOS. Google предлага същата функция.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари