4,2 по Рихтер разлюля Сицилия

2
Към момента няма данни за пострадали хора
Към момента няма данни за пострадали хора

Земетресение с магнитуд 4,2 беше регистрирано тази сутрин на италианския остров Сицилия, предаде ДПА.

Епицентърът е бил на дълбочина 4 километра, на около 80 километра от най-големия град на острова – Палермо, съобщи службата за гражданска защита, предава БТА.

Към момента няма данни за пострадали хора и нанесени щети. Противопожарната служба е изпратила хеликоптер, който да оцени ситуацията от въздух.

Земетресенията са често срещано явление във водите на Средиземно море около Италия, по островите и в континенталната част на страната, въпреки че обикновено те са толкова слаби, че хората дори и не ги усещат, отбелязва ДПА.

Италия обаче преживя и няколко разрушителни земетресения, като това от 2016 г. в Аматриче в централната част на страната и околните области. Тогава загинаха 300 души, припомня агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари