Трус от 4,8 по Рихтер разлюля Италия

0
Епицентърът е на около 70 километра на североизток от Флоренция
Епицентърът е на около 70 километра на североизток от Флоренция

Епицентърът е на около 70 километра на североизток от Флоренция

Земетресение с магнитуд 4,8 е регистрирано в италианската област Тоскана рано тази сутрин, предаде Асошиейтед прес. Засяга няма информация за пострадали хора или за материално щети, уточнява агенцията.

Епицентърът е в близост до Маради, град на около 70 километра на североизток от Флоренция. Земетресението е усетено в 5:10 ч. местно време тази сутрин, като е било предхождано от някои по-леки трусове, поясниха от италианския Институт по геофизика и вулканология.

От там отбелязаха, че районът се смята за високорисков по отношение на земетресения и припомниха най-вече земетресението в Барберино ди Муджело през 1919 г., едно от най-силните в Италия за миналия век.

Спасителните служби обявиха, че са получени обаждания от разтревожени граждани, но няма сигнали за пострадали или щети.

"За момента няма критични ситуации, породени от труса с епицентър Маради", написа в социалната мрежа "Фейсбук" областният управител на Тоскана Еудженио Джани, цитиран от Ройтерс. Той допълни, че екипи проверят на място за разрушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари