4 000 лева награден фонд на русенския карнавал

1
Русенският карнавал започва още на 19-ти с карнавална дискотека пред Доходното здание
Русенският карнавал започва още на 19-ти с карнавална дискотека пред Доходното здание Снимка: Арена Медиа

Русенският карнавал ще се проведе в събота, съобщиха от Общината.

Проявите обаче започват още на 19-ти с карнавална дискотека пред Доходното здание от 18 ч., с водещ Бате Енчо и с концерт на Биг Бенд Русе от 19 ч. На 20-ти юни емоциите на присъстващите ще подгрее певицата Тони Димитрова, заедно с вокална група „Приста“ от Русе. Началото е в 18 ч. пред Съдебната палата, съобщи директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

В 18.30 към пл. „Свобода“ ще потеглят три лъча с участници. Единият ще тръгне от Операта, другият от музея, а третият от паметника Альоша.

В 19 ч. кметът Пламен Стоилов ще открие събитието, а веднага след това започват програмите на три сцени, разположени на площада. Водещи ще бъдат Дачко и Наката от „Аламинут“ и Бате Енчо. Ще се изявят читалищни групи от областта, училищни състави и такива от детските градини, ще има и индивидуални изпълнения. Конкурсите тази година са за 1.Най-оригинална маска, 2.Най-атрактивен карнавален костюм и 3.Най-добре маскирано семейство. Наградният фонд тази година е увеличен и е над 4000 лв. В 21.30 часа започва концерт на Жана Бергендорф, в 22.15 ще има огнено шоу, в 22.30 е награждаването, а в 22.50 ч. празникът ще завърши със заря.

Тази година в рамките на фестивала ще се проведе пленер „Русе-град на свободния дух“, в който ще се включат 10 творци, съобщи председателят на Представителството на СБХ-Русе Валентин Георгиев. Част от тях са млади художници от Русе. Предвижда се участниците да творят на пл. „Свобода“, на пл. „Батенберг“, на кея и в Парка на младежта. Общата изложба на творбите, създадени по време на пленера ще е през септември.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари