Стотици русенци излязоха на пъстър карнавал

3

Празничното шествие с концертна програма продължава до късно тази вечер

Празнична заря слага финал на русенския карнавал, който ще продължи до късните часове на съботната вечер. Феерия от цветове ознаменува събитието, а 600 човека, облечени като приказни герои, се включиха в карнавалното шествие, което премина в четири лъча.

Изявите на всички участници се проведоха на три сцени: Основна - пред Съдебната палата, пред Доходното здание и сградата на Община Русе. Изпълнения на различни танцови състави, групи, деца от детските градини и училища радваха многобройната публика, която беше част от традиционното за града пъстър маскарад.

От 18:30 часа на сцената пред Съдебната палата се изявиха Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска.

Сборният пункт на всички участници бе на площад "Свобода". Там в 19:00 часа кметът на града Пенчо Милков връчи на Краля и Кралицата на карнавала ключа на града, с което събитието бе официално открито.

Латино – фиеста с участници от Кипър и Румъния вдигнаха градуса на настроението и подгряха специалните гости на фестивала - DEEP ZONE Project.

Празничната фиеста завършва с Карнавална дискотека на открито и празнична заря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    Спокоен до 7
    Темата е "нелицеприятна и донякъде миризлива". Но при липса на обществени и безплатни тоалетни наистина настъпва казус.
  • 4
    7
    Пикльо
    Не, че нещо, ама опиках доста флора по центъра. И изобщо не ми дреме! Пикае ми се бе. Нямам пари в джоба си! Нямам левче че да си платя тоалетна в заведение. Впрочем и ще акам като ме напъне. Правете актове, че да видим съда какво ще реши.
  • 3
    6
    Анонимен
    Дърти путки има ли в Русе?Май само такива останаха
  • 10
    5
    Хайку
    Улици.Дупки. Болница. Смърт. Комари.Зараза. Пенсионер. Оцеляващ. Град. Мръсотия. Деца. Наркотици.Нощ. Шум..... Русе прави карнавал.
  • 7
    4
    комар
    зарята я платиха балъците дето ви бачкат ,а тяхните "началници" гонят СПИН по бреговете
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари