30 русенски художници участват в традиционната Коледна изложба

1

От днес до края на месец януари в Малката изложбена зала срещу сградата на Областната администрация и Общината в Русе всеки ще може да разгледа повече от 200 картини на 30 автори, членове на местното художествено дружество

Изложбата е традиция за града, но поради въведените противоепидемични мерки в страната нямаше официално откриване. Експозицията представлява пъстра извадка от сътвореното от русенските художници през настоящата година. Повечето картини са в стил реализъм. Застъпена е предимно живописта, като в тематиката преобладават пейзажите от градската среда. Разбира се има и не малко дунавски, селски и планински пейзажи. Не липсват и натюрмортите, както и портретите.

 „Надявам се поне по празниците да има посетители, да влязат, да разгледат, да се запознаят с труда ни.“, това каза председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев. „За всеки вкус има по нещо!“, допълва още той и отбелязва, че всичко се случва при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Няма струпване на хора, влиза се по единично и с предпазни средства.

Областният управител Галин Григоров беше сред първите, които отправиха поздравления към художниците, подредили паната си в залата на ул. „Борисова“ 6.

 „Преоткривайте и пресъздавайте красотата около нас! Вие сред тези хора, които ни карат отново и отново да се докосваме до уникалността на света около нас! Благодаря Ви!“, това се казва във връчения поздравителен адрес от негово име на Николай Колев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари