600 миниатюри ще бъдат изложени в Художествена галерия - Русе

2
Близо 270 автори ще представят творбите си по време на Международно биенале
Близо 270 автори ще представят творбите си по време на Международно биенале Видео: КИС 13

Близо 270 автори ще представят творбите си по време на Международно биенале

Близо 600 творби на 270 автори от 25 държави участват в деветото издание на Международно биенале "Изкуството на миниатюрата" в Русе.

Според статута на биеналето, в конкурса се приемат творби в 5 раздела – живопис, рисунка, графика, скулптура и фотография, информира телевизия КИС 13.

Всички участници в конкурса представят творби по предварително зададена тема.

Откриването на биеналето е утре от 18:00 часа. Тогава ще бъдат обявени и отличените автори в различните категории, както и носителят на голямата награда на Община Русе, която осигурява наградния фонд от 7500 лева.

Това е деветото издание на конкурса, като организаторите отчитат постоянно увеличаване на интереса към него. От Художествената галерия уточняват, че изложените миниатюри могат да бъдат закупени от ценителите на този вид изкуство.

Изложбата на международното биенале ще остане отворена за посещения до 13 декември.

Организатор е Художествената галерия, съвместно с общината, със съдействието на Съюза на художниците и Министерството на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари