3-месечно бебе от Русе се нуждае от средства за лечение

13
От турската болница „Коч юнивърсити хоспитъл“ са готови незабавно да приемат Влади за лечение, но сумата, която е необходима, е 45 000 евро.
От турската болница „Коч юнивърсити хоспитъл“ са готови незабавно да приемат Влади за лечение, но сумата, която е необходима, е 45 000 евро.

3-месечният Влади от Русе се нуждае спешно от средства за лечение в чужбина. Ситуацията със състоянието му е критична, бебето в момента е със сепсис в столична болница и трябва да замине незабавно за Турция, съобщиха близките му

Майката Павлина Павлова разказва, че проблемът на детето – двустранна високостепенна хидронефроза и мегауретери, е бил установен още преди раждането, но лекарите са я уверили, че постепенно проблемът ще изчезне с израстването на бебето. Състоянието на малкия Влади се е усложнило, а функцията на бъбреците се е влошила. Детето е прието в болница с хронична бъбречна недостатъчност.

„Стигна се до перитонеална диализа, от която последва перитонит, а после и сепсис. От петък детето повръща жлъчни сокове. Едва в понеделник, 15 февруари, беше включено на параентерално хранене. Отстранена бе и перитонеалната диализа и в момента детето е без никаква помощна система за пречистване на кръвта, поддържане на кръвно налягане и изобщо цялата хомеостаза. Затова взехме решението да търсим спасение за детенцето в чужбина. Всичко се случва в рамките на тези два-три дни, затова сметката ми е лична", разказва тя пред Русе Медиа.

Предстои за бъде отворена дарителска такава. Първа Инвестиционна Банка BIC:BG26FINV915010BGN0JG33 Титуляр : Павлинка Стефкова Павлова(Майка) [email protected]“, казва майката. Създадена е и група във фейсбук „Да помогнем на Влади“ https://www.facebook.com/groups/736458633927578

От турската болница „Коч юнивърсити хоспитъл“ са готови незабавно да приемат Влади за лечение, но сумата, която е необходима, е 45 000 евро. Детето трябва да замине много бързо, осигурена е и линейка за транспортирането му, но семейството не може да плати сумата. Затова приятелите им от Русе се обръщат към хората с добри сърца с молба да помогнат на 3-месечния Влади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари