2-годишно дете от Русе се нуждае от помощ, за да проходи нормално

1
Слънчевото дете носи много радост на семейството си, макар да е родена с рядка диагноза - вроден дефицит на бедрената кост
Слънчевото дете носи много радост на семейството си, макар да е родена с рядка диагноза - вроден дефицит на бедрената кост Видео: BULGARIA ON AIR

2-годишно дете от Русе страда от рядко заболяване, а шансът ѝ е операция в САЩ

2-годишно дете от Русе се нуждае от помощ, за да проходи нормално. Малката Лора страда от рядко заболяване, а единственият ѝ шанс е операция в САЩ. Семейството организира серия от благотворителни кампании за набиране на средства. Нужни са още 80 000 лв. Лора ще отпразнува втория си рожден ден на 3 ноември.

Слънчевото дете носи много радост на семейството си, макар да е родена с рядка диагноза - вроден дефицит на бедрената кост.

Ралица Ангелова, майка на детето, разказа, че това е много рядка малформация, която засяга таза и бедрото на лявото ѝ краче. Чисто статистически се проявява на 250 000 раждания веднъж.

В продължение на повече от година родителите търсят варианти за лечение. Единствено клиника в САЩ дава благоприятна прогноза за Лора.

За да се възстанови на 100% обаче са нужни серия от скъпоструващи операции. Семейството на детето събира средства за първата интервенция, която струва около 200 000 долара.

Близките на Лора са започнали кампания, към която се присъединява бизнесдамата от Русе Сияна Даскалова. Организират се концерти и благотворителни инициативи за детето.

Майката на Лора каза, че в семейството са обнадеждени и смятат, че хората ще продължат да ги подкрепят, защото момиченцето го заслужава,като всяко детенце, още повече, тя има шанса за пълно възстановяване.

Датата за операцията е в средата на януари. Дотогава трябва да се съберат още 80 000 лв.

Ако искате да помогнете на малката Лора:

Банкови сметкиУниКредит Булбанк

IBAN BG27 UNCR 7000 1523 2804 06 /в долари/IBAN BG16 UNCR 7000 1523 2804 10 /в лева/Титуляр Лора Петрова Ангелова

DMS LORA номер 17 777 за трите мобилни оператора

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари