18-годишен младеж остава в ареста да чака поредна присъда

0
Младежът вече е осъждан 8 пъти
Младежът вече е осъждан 8 пъти Снимка: Dunavmost

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест, определен миналата седмица от Районен съд – Русе, спрямо 18-годишния Х. Б.

Младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 06.03.2020 г. в гр.Русе в условията на повторност и немаловажен случай отнел блутут тонколона и смарт часовник на обща стойност 69.89 лева от магазин „Джамбо“, съобщиха от Окръжен съдРусе.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съдРусе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен, което е тежко умишлено по смисъла на закона, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години. Х. Б. е осъждан вече осем пъти все за престъпления срещу собствеността, а на саморъчно посочения от него адрес не е бил открит от органите на реда, поради което и настоящият съдебен състав намира, че е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на Х. Б. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари