1 000 лева глоба за русенец, попречил на съдебен изпълнител да влезе в дома му

1
Мъжът имал дълг към банка в размер на 9547 лева и трябвало да продадат телевизора му
Мъжът имал дълг към банка в размер на 9547 лева и трябвало да продадат телевизора му

Глоба в размер на 1000 лева получи русенец, който попречил на съдебен изпълнител да влезе в дома му и да проведе търг за телевизора.

Русенският районен съд реши да освободи от наказателна отговорност мъжа и му наложи административно наказание.

Човекът имал дълг към банка в размер на 9547 лева. Срещал затруднения при връщането му, затова по искане на финансовата институция било образувано дело при русенски частен съдебен изпълнител. От кантората изготвили покана за доброволно изпълнение. Посочена била и дата за опис на движими вещи в случай че парите не бъдат върнати, пише Монитор.

И тъй като това не станало, на 12 януари 2016 г. помощник на частния съдебен изпълнител направил опис в дома в присъствието на близка на длъжника, която живеела на същия адрес. Мъжът не бил по това време вкъщи.

За 4 октомври бил насрочен явен търг с устно наддаване за описаните вещи, сред които бил и телевизорът с марка „NEO“, FULL HD, 32 инча. За него се явили двама кандидати. Търгът обаче не се състоял, тъй като длъжникът не допуснал да се влезе в дома му дори и след като на адреса дошли и полицейски служители.

Законът у нас предвижда затвор до 3 години или глоба от 500 до 2000 лева, ако се пречи на орган на властта да изпълни задълженията си.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари