Жива верига в Русе: Прокуратурата бездейства срещу измамите на нотариуса

2
Жива верига се опита да спре описа на ипотекирани имоти в блок „Теодора” в Русе
Жива верига се опита да спре описа на ипотекирани имоти в блок „Теодора” в Русе Видео: КИС 13

Жива верига се опита да спре описа на ипотекирани имоти в блок „Теодора” в Русе. Гневните собственици на десетки жилища започнаха да вадят нотариалните си актове и да ги представят на съдия-изпълнителя Иван Хаджииванов с настояване да не се описват.

Близо 50 апартамента и паркоместа трябваше да бъдат описани от частния съдебен-изпълнител по искане на банката кредитор заради необслужен кредит от строителния предприемач Явор Блъсков. Според него е по-добре банката да не описва имотите на хората, а да продаде другите негови над 90 имота, които вече са обявени за публична продан. По думите му те са на сума, два пъти по-голяма от дълга. Всъщност задълженията са над 4 млн. лв, но банката е предявила иск за част от сумата.

Почти всички собственици са закупили апартаменти в кооперацията със спестявания от работа в чужбина. За да останат собственици на жилищата си, те трябва да ги платят повторно. Хората са недоволни и от банката, която е отпуснала кредит на предприемача. Протестиращите искаха обяснение каква страна са в конфликта и защо не са били уведомени при покупката за ипотеката, която тегне върху имотите им.

Тъй като частният съдебен-изпълнител не бе допуснат до апартаментите, той покани собствениците с нотариални актове да отидат при него в кантората му, за да си изяснят ситуацията. От своя страна потърпевшите поискаха прокуратурата, съда, омбудсмана и застрахователния надзор на банките, да реагират и да разследват случилото се.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари