Жива верига срещу съдия - изпълнител в Русе

0
Жителите на цял блок в Русе опитаха да спасят домовете си
Жителите на цял блок в Русе опитаха да спасят домовете си Видео: Нова ТВ

Жителите на цял блок в Русе опитаха да спасят домовете си и попречиха на частния съдебен изпълнител да събере вземанията на банката-кредитор.

„Досега съм отложил три описа ,за да имат съдебно решение и да прекратят делото. Един от проблемите им е, че много адвокати се учиха на тях”, коментира частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, предаде Нова телевизия.

Сагата на хората от блок Теодора започва преди 3 години. Тогава разбират, че апартаментите, които са купили, вече са били ипотекирани без тяхно знание. Дъщерята на Бонка, например, дала 42 000 евро за двустайно жилище. Сега е на път да остане не само без дом, но и с непосилни задължения към банката.

Зад частния случай на тези хора стои старата схема - строителен предприемач продава имоти с ипотека. Взима парите, но не погасява задълженията си. Потърпевшите в Русе са десетки. Пуснали са сигнал до прокуратурата. Остава им да се надяват ипотеките да бъдат обявени за нищожни, а докато това се случи да се молят и следващият опит съдия изпълнител да вземе имотите им да се провали.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари