Собственици на апартаменти в блок "Теодора" в сблъсък с частен съдебен изпълнител

1
Собственици на апартаменти в блок "Теодора" в Русе организираха днес за пореден път протест, а причината бе опис на имоти
Собственици на апартаменти в блок "Теодора" в Русе организираха днес за пореден път протест, а причината бе опис на имоти

Собственици на апартаменти в блок "Теодора" в Русе организираха днес за пореден път протест, а причината бе опис на имоти от частен съдебен изпълнител.

Живеещи в блока обясниха, че са купили преди няколко години жилища от фирма на бизнесмена Явор Блъсков.

Те обаче били ипотекирани предварително без тяхно знание срещу кредит от банка, който не се изплаща, и по тази причина трябва да бъдат описани от частен съдебен изпълнител, съобщава БТА.

Една от протестиращите - Нели Неделчева, заяви, че вчера е получила писмо от Русенската окръжна прокуратура по повод на жалба.
Тя обясни, че в отговора се казва, че прокуратурата няма законови правомощия да спира изпълнителните производства, но по повод на издаването на двата нотариални акта за ипотека на недвижими имоти се провежда разследване и се събират доказателства за всички обстоятелства, имащи значение за разкриване на истината.

По думите на Неделчева тези два нотариални акта включват имоти в цялата сграда - 47 апартамента, паркоместа, магазини, ателиета и офиси.
При идването на частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, който бе придружаван от полицейски служители, някои от собствениците на апартаменти влязоха в пререкания с него.

"Ние изпълняваме съдебно решение. От стотиците имоти останаха само 16, които не са описани. Останалите са се оправили. Някои са сключили споразумения с банката, други са ги придобили, има заличени ипотеки", обясни Хаджииванов.

Той припомни, че това продължава четири години, като досега е отложил три описа, за да има съдебно решение, с което да прекрати делото. Такова до този момент обаче няма.

Хаджииванов посочи, че днес ще се извършат всички планирани описи.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари