Жена се жалва от болница: Отърваха се от мъжа ми!

0
Елена споделя неволите си с лекарите в Стамболийски, но управителката на болница има съвсем друг версия за нещата
Елена споделя неволите си с лекарите в Стамболийски, но управителката на болница има съвсем друг версия за нещата Снимка: Ели Крумова / Монитор

70-годишната Елена Стоилова от Пловдив обвини болницата за продължително лечение в Стамболийски, че са се отървали от болния й мъж.

С 10 години по-възрастния от съпругата си Димитър Стоилов се лекувал на два пъти в здравното заведение, но тъй като състоянието му се влошило, оттам го изпратили с линейка до болница в Пловдив. Жена му Елена, която е адвокат, твърди, че резултатите от изследванията му са били фалшифицирани само и само да се отърват от него, сподели Монитор.

Това категорично не е вярно. Благодарение на екипа на болницата мъжът й има проходилка, санитарен стол, инвалидна количка и два бастуна. Щом сме толкова лоши, защо тя иска да го върне обратно при нас?”, пита управителката на лечебницата в Стамболийски д-р Мария Ганчевска.

Историята с Димитър Стоилов започнала преди шест години, когато пенсионерът бил блъснат на зебра на ул. „Копривщица” край стадион „Пловдив”. Три години по-късно мъжът претърпял черепно-мозъчна операция, тъй като след катастрофата получил голям хематом в мозъка и последвала дясностранна централна хемипареза. На 16 април т.г. Димитър бил приет в болницата за продължително лечение в Стамболийски, където останал с жена си почти до края на юни. За престоя извън този, който плаща Здравната каса, Елена Стоилова твърди, че има фактури за платени на здравното заведение 5 000 лева. „Плащах си, тъй като касата не поема целия период, а вършех задълженията на персонала – хранех мъжа ми, изнасях му подлогата, давах му хапчетата. Държах рехабилитаторите да спазват точното време на процедурите, тъй като те се опитваха да го съкращават”, обяснява Стоилова. От болницата обаче я контрират, че срещу нея има три жалби от рехабилитатори, на които тя се е месела в работата. „Тя се намесваше в лечението и определяше колко време да продължават рехабилитационните процедури. Тя няма право да се намесва. Ако пациентът каже, че е уморен и иска прекратяване на процедурите – да, защото ние следим неговите показатели”, обяснява д-р Ганчевска.

На 10 септември Елена, като придружител, и Димитър отново постъпили в болницата в Стамболийски. Месец по-късно – на 5 октомври, лекарите й казали, че мъжът й има много високи нива на левкоцити и трябва спешно да бъде транспортиран до УМБАЛ „Пловдив”. „Дадоха ми пет минути да си събера багажа, личните вещи. Предишният ден бях изтеглила пари, които ми останаха в багажа в болницата в Стамболийски”, твърди Елена Стоилова.

С думите й отново не е съгласна д-р Ганчевска. „Нека да извикаме екипа на линейката да кажат колко време я чакаха да си събере багажа, за да придружи съпруга си до болницата в Пловдив. Затворили сме нейната стая, въпреки че имаме нужда от това помещение. Залепихме вратата и аз се подписах, за да сме сигурни, че никой няма да влезе вътре. Видях в стаята й домати, суджуците си ги взе. Смятам да се обърна към полицията и прокуратурата, за да може багажът й да бъде закаран до апартамента й в Пловдив, за което поисках нейното сътрудничество. Ние не сме хотел”, контрира д-р Ганчевска. От своя страна Елена Стоилова пък се заканва да пусне жалби до касата и до Министерството на здравеопазването. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари