Жълт код за дъжд в неделя в шест области

5
Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса
Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса

Това са Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Търговище и Бургас

Предупреждението от първа степен за опасно време остава в сила и в неделя, 12 юни, но само за 6 области на Северна България, плюс Бургас и Южното Черноморие, предаде NOVA

Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Търговище и Бургас са областите, за където ще е в сила жълт код за значителни краткотрайни валежи и гръмотевици. Количествата за денонощието ще са до 25-30 mm.

И в неделя времето ще се задържи предимно облачно. По-значителни дъждове освен в Северна България, ще има и в Източна. Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен север-северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, а в София 21 – 22 градуса.

В планините също ще е предимно облачно с валежи, и ще има гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17 градуса, а на 2000 метра – около 10 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари