Зеленски: Не сме готови за прекратяване на огъня

0
Украйна няма да сключва „Мински споразумения“
Украйна няма да сключва „Мински споразумения“ Снимка: БГНЕС

Украйна е започнала собствена контранастъпателна кампания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че в настоящата ситуация Украйна няма да се съгласи на прекратяване на огъня и няма да сключва никакви нови „Мински споразумения“ с Русия, защото това води само до загуба на територии, съобщиха от News.bg.

„В момента, в който се намираме, ние не сме готови за прекратяване на огъня. Обяснихме, че няма да има Минск-3, или Минск-5, или Минск-7. Ние няма да играем тези игри. Ние загубихме част от нашите територии по този начин. И всички разбират това много добре, всички го чуха от нас. Защото това е капан“, каза Зеленски на пресконференция във вторник в Киев след края на срещата на върха на Кримската платформа.

Зеленски обясни от какво се страхува Украйна: временно примирие може да се проточи с години, в резултат страната всъщност ще загуби териториите, които в момента са окупирани от Русия на изток и юг, а след това Русия може да атакува отново и да се опита да завземе останалите на Южна Украйна: Николаев и Одеса с региони и дори, както каза Зеленски, „отново да се опита да превземе Киев.“

При пълномащабна война с Русия най-лошият сценарий за Украйна вече е зад гърба ни, казва украинският министър на отбраната Олексий Резников.

„Ние сме на етап стабилизиране на целия фронт или линия на сблъсък с малко движение на единици. Създадохме много добри възпиращи средства там“, каза Резников.

Украинският министър на отбраната заяви, че страната му е на прага на нов етап от войната, след като е започнала своя собствена контранастъпателна кампания.

Дългият застой обаче, каза той, може да накара международната общност да се умори от тази война, което ще се отрази на ефективността на военната помощ за Украйна.

„Аз го наричам синдром на умората, за мен това е една от основните заплахи. И ние трябва да работим с тази заплаха, защото трябва да говорим с хора като вас, да общуваме, да питаме хората. Защото (това би било) много, много опасно за нас“, каза украинският министър на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Така е
    Ама по времето на хан Крум тук в България сме имали една много мъдра поговорка: Като не щеш мира - на ти СЕКИРА! Понеже Никифор е палил, грабил и опожарявал тогавашната столица Плиска та хан Крум му е предложил да си иде с мир в Константинопол..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари