Здравето на Пеле отново се влоши

0
През последните години той се бори с редица здравословни проблеми
През последните години той се бори с редица здравословни проблеми Снимка: @pele/Agence Gamma

През последните години той се бори с редица здравословни проблеми

Бразилската легенда Пеле е с много влошено здраве, въпреки че днес бе изписан от болница след пореден курс на химиотерапия, съобщават Metro.us и редица медии в Страната на кафето, цитирани от gong.bg.

След като бе хоспитализиран и му бяха направени множество изследвания, стана ясно, че ракът на дебелото черво на Краля на футбола е в напреднала фаза. Състоянието на трикратния световен шампион ще се следи под лупа.

Болестта му бе открита преди няколко години, а преди няколко месеца стана ясно, че 81-годишният бразилец има и три тумора: в червата, черния дроб и белия дроб.

През последните години той се бори с редица здравословни проблеми, включително усложнения, предизвикани от поставянето на изкуствена тазобедрена става.

Пеле има 92 мача за националния отбор на Бразилия, в които е отбелязал 77 гола. Вписан е в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 попадения в кариерата си. Признат е и за най-добрия футболист на ХХ век според Международната футболна федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари