Пеле е в депресия заради влошеното си здраве

0
Легендарният футболист не излиза от вкъщи
Легендарният футболист не излиза от вкъщи

Легендарният футболист не излиза от вкъщи

Трикратният световен шампион с Бразилия - футболната легенда Пеле, е в депресия, породена от лошото му здравословно състояние. Това разкри синът му Единьо пред бразилската телевизия "Глобо", цитирана от bTV.

79-годишният Пеле се притеснява от факта, че не може да се придвижва свободно и за това не излиза от дома си. При някои от последните си публични изяви соченият за най-добър футболист на всички времена трябваше да използва инвалидна количка.

"Много е крехък. Претърпя операция на бедрото и рехабилитацията му не върви добре. Има проблем с движенията и това го депресира. Нали знаете - той е кралят, винаги е бил много уважаван човек, а сега не може да ходи нормално", разказва Единьо.

"Срамува се. Не иска да излиза навън, да го виждат и да прави каквото и да е извън дома си. Седи си сам", добавя той.

Единьо разказва, че многократно е спорил с баща си, който през октомври ще отпразнува своя 80-и рожден ден, защото Пеле отказва да се подложи на физиотерапия след операцията на бедрото.

Бразилската легенда е единственият футболист, ставал 3 пъти световен шампион - през 1958, 1962 и 1970 г.

Клубната му кариера преминава в първия му тим - "Сантос", с който 6 пъти печели първенството на Бразилия и 2 пъти Копа Либертадорес, и в "Ню Йорк Космос", с който става веднъж шампион на САЩ и Канада.

След края на футболната му кариера през 1977 г. единият бъбрек на Пеле беше отстранен, а през 2019 г. лежа в болница заради появили се камъни в единствения му останал. Първата операция на бедрото му беше извършена през 2012 г. Наскоро той беше приет отново в болница заради изтощение покрай множеството му публични изяви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари