Заведенията гъмжат от народ, а в урната няма и 200 лева!

0
Русенци бяха заети да гледат поредния мач или тъп филм
Русенци бяха заети да гледат поредния мач или тъп филм Видео: Мая Роева

Русенка се възмути от слабата ангажираност на съгражданите си към благотворителната кауза на Теодор Цветков.

Както Dunavmost съобщи младият мъж преплува Текето с една ръка, за да събере средства за фондация „Александър Русев“, която иска да изгради водно-рехабилитационен комплекс за деца с увреждания.

Според Мая Роева обаче на мероприятието са дошли твърде малко хора, които да подкрепят усилията на младия мъж.

Ето какво сподели пред редакцията ни г-жа Роева:

"Докато повечето 23-годишни уплътняват времето си в планиране и осъществяване на всевъзможни прояви на вандализъм, престорен непукизъм и криворазбрана демокрация, има един 23-годишен Teodor Cvetkov, който се ражда веднъж на милион. И се ражда в България! На всичкото отгоре и остава ТУК!

Съдбата го среща не с кого да е, а с Илиян Русев Скури, който от 4 г. рехабилитира деца с увреждания напълно безвъзмездно. Фондация "Александър Русев" е на името на сина на Скури. По ирония на съдбата, когато Сашко физически напуска този свят, той е на възрастта на Теодор. Това не е първата благотворителна кауза, в която Теодор участва. Днес /24 юни - бел. ред./ плува 10 км с една ръка - дясната е вързана за тялото му. Удивително е!

Целта на този, бих казала, мазохистичен и до известна степен болезнен за гледане акт, е да се съберат средства за плувен комплекс, където децата на Фондация Александър Русев да продължат да развиват двигателните си способности. Рядко в живота си съм срещала хора, на които да се възхищавам. За Скури и Неви (съпругата му) не стигат изразни средства да опиша какви хора са и какво им коства това, което правят.

Но днес за пореден път се разочаровах и обезверих.

Заведенията в ранния неделен следобед са пълни. Може би предават поредния мач или тъп филм. А на брега на езерото в подкрепа на Теодор са се събрали 30 души. Аплодират го, подкрепят го, възхищават му се, чудят се как издържа...

В урната едва ли има събрани и 200 лева. А в заведенията гъмжи от народ. А Скури се усмихва тъжно и само повтаря: "Ще стане! Няма как да не стане! "

Ще стане, Скури, с Човеци като Теодор, няма как да не стане"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари