Нека пазаруваме с кауза!

2

Благотворителният Павилион №26 СНЦ „Дунавско сияние“ очаква русенци

Нека пазаруваме с кауза. Към това призовават от Сдружение Дунавско сияние в Русе.

От 11 до 17 декември на своето традиционно участие в Русенски Коледен Базар в благотворителен Павилион №26 СНЦ „Дунавско сияние“ отново събира индивидуални творци и сдружения.

Тази година почитателите на handmade изкуството ще могат да се насладят на коледни играчки и сувенири, сътворени както от утвърдени майстори, като: Росица Копчева - майстор на плъстене; Румен Нейков - майстор на кожени изделия; Валентина Цветанова - майстор на художествена керамика и Росица Дачева от Арт ателие за бродерия „Дениса“, така и много любители на ръчното приложно творчество. Радостни сме, че за пореден път красиви сувенири са изработили нашите малки „калфи“ – учениците :Кристиян Рекинов, Ивайла Узунова и Дамян Георгиев.

Авторско представяне на своите нови плюшени вълшебства ще направи и Марияна Георгиева – дизайнер на Работилничка „Играчки закачки“ към Сдружение „Дунавско сияние“.

За създаване на подобаващото коледно настроение сериозна подкрепа получиха от креативните майки на Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм“, които изработиха уникални коледни изненади - шишаркови и жълъдови късметчета, даряващи усмивка на притежателите им, както и от майстор на крафт картички Ани Илиева от Дом за стари хора „Възраждане“.

С оригинални арт изделия се представят и творци от Социално предприятие "Направено с любов" - гр. Перник, традиционен партньор на СНЦ "Дунавско сияние".

Част от набраните средства по време на Коледния базар ще бъдат използвани за нашата основна кауза за 2024 г. - подпомагане творческото развитие на Алсу Пейчева /дете с аутизъм/ и реализиране на нейната Втора изложба през месец август в приказния Златен ПАРК - Луковит.

Нека пазаруваме с КАУЗА..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    Ебандуране
    До този павилион има едни мангета където правят гофрети на цена 10лв.
  • 6
    4
    Плюшена играчка за кмета
    Направете една играчка за нашият достоен кмет, да помпи нея вместо секретарката
  • 6
    3
    Дунавско Лайняние
    СНЦ Дунавско Лайняние се възползва от тези деца да прави пара
  • 16
    2
    До 1:
    Имаш право, но не съвсем. Хората не искат (и с право!) да бъхтят и си пропиляват живота за богатството и благоденствието на робовладелците. Просто условията на труд, специално в Русе, са меко казано ОТВРАТИТЕЛНИ. Из провинцията е подобно. Нормално е при тези обстоятелства всеки да хитрува и да търси по-привлекателни възможности. И не е вярно, че хората са мързеливи. Всички, които познавам и тук буквално вегетираха, в чужбина работят и са си добре. (Естествено, не са цигани, които по дефиниция са на социал.) Никой не се е върнал. Тече дебългаризация на иначе ценната ни територия.
  • 3
    1
    Даммм,
    Всеки крънка пари, само и само да не работи някъде. Бактън от НПО-та, СНЦ-та, фондации, клубове и прочее търтеи, живеещи на чужд гръб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари