Затворник от Варна поръчал да обезобразят жена му с киселина

1
Вероятният поръчител е мъж на 38 години, който е живял на семейни начала с жертвата
Вероятният поръчител е мъж на 38 години, който е живял на семейни начала с жертвата Снимка: iStock

След активни полицейски действия, криминалисти от ОД на МВР – Варна са разкрили и предотвратили подготовката на тежко престъпление против личността.

Млада жена от Провадия е трябвало да бъде залята с киселина. Установено е, че потенциалната жертва е била наблюдавана и е предстояло срещу нея да бъде извършено тежкото посегателство, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна.

Деянието е трябвало да бъде извършено, за да „се мъчи цял живот и да не я погледне друг мъж“.

Данните събрани в хода на разследването сочат, че вероятният поръчител е мъж на 38 г., който е живял на семейни начала с жертвата. Същият, към момента, се намира в затвора, където е задържан по обвинение за друго престъпление.

Част от хората, с които са водени разговорите за поръчката, са наркозависими. Някои от тях са дали привидно съгласие заради обещаните наркотици от заподозрения като поръчител. Наети били и хора, които да следят поведението на жертвата. След като тя не била намерена от преследвачите й, поръчителят насочил своите действия от затвора за издирване на нейни близки, които също да бъдат залети с киселина.

По време на операцията са задържани 17 души – 15 мъже и 2 жени, на възраст между  18 г. и 48 г., като сред тях има едно непълнолетно лице. На три адреса във Варна и областта са намерени и иззети различни количества високорискови наркотици.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари