Заразените с коронавирус у нас вече са 185

0
В София има 11 нови случая на заразени с коронавирус - 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Националната референтна лаборатория
В София има 11 нови случая на заразени с коронавирус - 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Националната референтна лаборатория

В София има 11 нови случая на заразени с коронавирус - 8 са потвърдени във ВМА, а 3 в Националната референтна лаборатория.

С това общият брой на заразените у нас е 185 души. Регистрирани са и случаи в Стара Загора, Карлово и в Бургас. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Интензивното отделение на белодробната болница е под карантина, тъй като има случаи на заразени от персонала. По думите на Мутафчийски до две-три седмици най-вероятно ще е пикът на заразата в България.

„Математическите анализи, които се правят при нас и в БАН, показват, че се намираме още в дъното на изкачването. Кога ще се изкачим и с каква скорост - не можем да кажем“, обясни той.

„Предпазните маски пазят тези хора, които са болни, да не заразяват останалите. Когато здравите хора носят маски, получават едно фалшиво успокоение, че правят нещо за себе си. Ако им дава спокойствие, да ги носят, но едва ли ще ги защитят в пълна степен“, каза още Венцислав Мутафчийски.

„Изпреварваме много страните, които в момента налагат такива мерки, но при изтървана ситуация. Ние ги налагаме, за да не изтървем ситуацията. Това може би е и причината за многото колебания, въпроси и реакции, че май са прекомерни“, обясни Мутафчийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари