Започват честванията за годишнината на Военноморските сили в Русе

0
За празника днес ще бъдат наградени матроси и офицери, а привечер през централната част на града ще премине шествие до Паметника на морячеството
За празника днес ще бъдат наградени матроси и офицери, а привечер през централната част на града ще премине шествие до Паметника на морячеството

Тържествата по повод годишнината от създаването на Военноморския ни флот ще започнат днес от Русе, където през 1879 година е създадена флотилията на свободна България.

“В Русе е дадено началото на морското образование, на корабостроенето, кораборемонта и началото на хидрографската служба. Тук е създаден и Представителният духов оркестър на флота и институцията, позната като "Офицерско събрание", която е изключително важна за опазването на родолюбивите идеи във военния флот“, това припомня контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили.

За празника днес ще бъдат наградени матроси и офицери, отличили се в службата, а привечер през централната част на Русе ще премине шествие до Паметника на морячеството, където ще бъдат поднесени венци и цветя. Програмата на тържествата ще продължи с военен ритуал и спектакъла "Вълни" на Представителния духов оркестър на флота.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари