Започна укрепването на свлачището във Ветово

1
Хората от засегнатите домове не желаят да ги напуснат, въпреки че се страхуват
Хората от засегнатите домове не желаят да ги напуснат, въпреки че се страхуват Видео: Русе Медиа

Община Ветово започна укрепване на проблемния скат, който се свлече частично във Ветово и затрупа път, откъсвайки пет къщи

 Местната власт намери в спешен порядък средства, материали и изпълнител, който да се заеме с решаването на проблема, предава Русе Медиа.

Свлечената земна маса вече е извозена, долният път е освободен и от днес хора и техника са заети с изграждането на подпорна основа, която да спре бъдещи свлачищни процеси. Планът за действие ще бъде на два етапа. Първият етап е да се изчисти земната маса, да се заменим с камък, за да може да се подпре временно, като в понеделник ще дойде геомрежа, която да се сложи отдолу и допълнително да се стабилизира откосът. След това ще се направи генерален проект за трайно укрепване с анкери, за което трябва да се осигурят и средства от общината.

Хората от засегнатите домове не желаят да ги напуснат, въпреки че се страхуват. Те отново поставят въпроса за причината за случилото се, като обясняват, че дни и часове преди инцидента е имало избила вода в основата на ската, за което твърдят, че са подали сигнал. Живущите са изключително впечатлени от бързата реакция и предприетите действия от страна на община Ветово. В домовете е възстановено електроподаването и водоснабдяването, а пукнатините в настилката пред къщите са запълнени и укрепени.

Същевременно продължават геоложките измервания, за да се определи дали процесът е спрял. Днешните данни ще бъдат съпоставени с ново измерване през следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари