Започна спешен ремонт на Дунав мост при Русе

2
Ремонтните дейности се извършват в светлата част на деня във времевия интервал от 08:00 часа сутринта до 17:00 часа вечерта
Ремонтните дейности се извършват в светлата част на деня във времевия интервал от 08:00 часа сутринта до 17:00 часа вечерта Видео: Русе Медиа

Пътната агенция започна спешен ремонт на Дунав мост при Русе

Както Русе Медиа писа, по-рано този месец се отвори огромна дупка до арматура в българския участък на съоръжението, наред с увредени сегменти по дилатационната фуга.

След направени огледи и изготвен доклад за състоянието на моста, от 21 ноември е започнал авариен ремонт по настилката на моста в българския участък. Към момента се извършва фрезоване в компрометираните участъци като се премахва асфалтовото покритие и в двете ленти. Въведена е временна организация на движението с изчакване, като превозните средства се пропускат поетапно и няма големи опашки, разкрива Русе Медиа.

Ремонтните дейности се извършват в светлата част на деня във времевия интервал от 08:00 часа сутринта до 17:00 часа вечерта. Очаква се да има по-голямо натоварване в следващите дни, когато предстои да бъде полагано асфалтовото покритие. Ще бъде подменена близо 70% от настилката и въпреки че не се касае за основен ремонт, предприетите действия от страна на АПИ ще решат временно въпроса със състоянието на моста за зимния период.

Ремонтните дейности ще продължат до края на седмицата, като ще бъдат подменени и пет увредени сегмента на дилатационните фуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари