Затварят Дунав мост за по четири часа в периода 28-31 август

4
Причината е ремонт на фугите на съоръжението
Причината е ремонт на фугите на съоръжението Снимка: Областна администрация - Русе

Причината е ремонт на фугите на съоръжението

От 28 август /понеделник/ до 31 август /четвъртък/, от 22:00 часа до 2:00 часа, ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе, съобщават от АПИ. Временната организация на движението е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на моста. По време на ограничението за всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването и в двете посоки през Граничния контролно-пропускателен пунктРусе Дунав мост“.

Предстоящото спиране на движението за 4 часа през нощта е консултирано с българските и румънските граничните служби и митниците, тъй като по това време от денонощието натовареността на граничния пункт е по-малка.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.

Програмата на агенцията предвижда до края на август да бъде обявена обществена поръчка за основен ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект, тъй като съоръжението е в тежко състояние. Основен ремонт на моста до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    7
    Сакън недей
    Съвсем да го затворят моста защото е руски.
  • 5
    6
    Ко Промяна ли
    Шибаняци селски пари ли няма или само кючек по механите знаете никога няма да сте в ШЕНГЕН простаци с купени дипломи
  • -8
    5
    ВИС 2
    Русенци не стават за дълъг път не стават затова им е разбит на дупки градът им.
  • 6
    4
    Бакшиш
    Да го духат бакшишите
  • -14
    3
    до 2
    най-добре ще е ако има едно яко земетресение и моста пропадне от единия до другия край
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари