Започна дислокацията на италианския контингент за България

1
Италианският контингент за България е част от бойната група „Засилена дейност по бдителност“
Италианският контингент за България е част от бойната група „Засилена дейност по бдителност“

От пристанището на град Бари, започна дислокацията на италианския военен контингент за България

Това съобщиха от министерството на отбраната на Италия. Контингентът ще бъде използван за укрепване бдителността на Източния фланг на НАТО, предаде БНР

Италианският контингент за България е част от бойната група „Засилена дейност по бдителност“, която се отнася до мерките за сигурност на източноевропейския фланг на НАТО. Включва 82-ри пехотен полк „Торино“ от бригада „Пинероло“ на сухопътните войски. На пристанището в Бари бяха натоварени 55 контейнера, 49 тактико-логистични превозни средства и материали.

Те ще са на разположение на италианските военни общо 750 души мъже и жени в изпълнение на мисията им разрешена от италианските политически власти под егидата на НАТО.

Разполагането на части от италианската армия за първи път на българска територия стана в резултат на комплексна дейност по изготвяне на технико-логистично-административни споразумения между съюзниците и България.

С тази мисия, Италия се утвърждава като един от основните участници в укрепването на позицията на НАТО на източния фланг.

Оперативните дейности, свързани с нея в България, ще се провеждат и координират съгласно указанията на Оперативното командване на Съвместните въоръжени сили на Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    Турците са ни онождали
    5 века и какво от това ? Таман сме разработени.
  • 0
    4
    до русенец
    Ами ние и сега плащаме за чуждите бази в България. Имаме бол пари - плащаме. То бази, то неначертани самолети.....
  • 0
    3
    Помним, помним...
    Те едни френски „командоси“ ги биха и ебаха в Коиловци.... https://blitz.bg/goreshtite-novini/bratyata-prebili-frenskite-komandosi-napnakhme-gi-i-zapochnakha-da-vikat-che-sa-turisti_news188123.html
  • -5
    2
    Ако ни нападнат украинците
    кой ще ни пази ?
  • 1
    1
    русенец
    А нашите шапкари кога ще ходят на екскурзия по "опазване" на Италия, Албания, САЩ? И от какво ни пазят тези?:))) Нека се разходят, дано само да не плащаме за това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари