Загина сръбският посланик в Португалия

1
Оливер Антич е полетял от скала и е паднал в морето
Оливер Антич е полетял от скала и е паднал в морето Снимка: fokus.mk

Посланикът на Сърбия в Португалия Оливер Антич загина в петък следобед при инцидент, когато падна от скала, съобщават португалски медии, цитирани от скопския вестник ”Слободен печат”

Според местната медия Correio da Manja, Антич е бил на работно посещение в община Касаис, придружен от други дипломатически служители, предава Агенция Фокус.

Той e паднал от скала, а колегите му веднага в 13:20 часа местно време (15:20 часа българско време) са се обадили на Спешна помощ, а посланикът бил изваден жив от морето, след което бил откаран в реанимация, но е починал.

От друга страна португалският Obsever пише, че е загинал на място.

Според SM Journal Антич се хвърлил в морето в известната туристическа атракция Бока де Инферно край Лисабон, място, което буквално означава „устата на ада" и тази медия твърди, че посланикът се е самоубил.

Според SM Journal посланик Антич е бил в превозното средство с шофьор, на когото наредил да спре до скалата, от която след това скочил.

Морската полиция и пожарникарите са били повикани незабавно и той бил изваден жив, но е починал малко след това.

Антич е роден в Белград през 1950 г., където завършва основно училище, гимназия и университет. Получава магистърска степен по право през 1978 г., а докторска степен през 1983 г. Бил е декан на Юридическия факултет на Белградския университет от 1998 до 2000 г.

По това време след приемането на Закона за университета т.нар "Закон на Шешел" той е уволнил професори от Юридическия факултет, които са били критични към тогавашния режим.

Той е бил близък до Сръбската радикална партия, а по-късно стана един от основателите на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич.

Указът за назначаване на Антич за посланик в Португалия беше издаден от сръбския президент Томислав Николич на 10 ноември 2015 г., а четири години по-късно сръбският президент Александър Вучич издаде указ за назначаване на Оливър Антич за извънреден и пълномощен посланик в Сърбия в Сан Томе и Принсипи, но със седалище в Лисабон.

Името му обаче ще бъде запомнено най-добре след аферата „Индекс", която е най-големият случай на корупция в образователната система на Сърбия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари