Задържаха над 5 000 контрабандни стоки на „Капитан Андреево“

0

Митническите служители на Териториална дирекция Южна морска са задържали 5514 контрабандни текстилни изделия и спортни обувки, при две щателни проверки на два микробуса, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите, на 19.09.2019 г. на МП Капитан Андреево, пристига микробус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Холандия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че в товарното помещение има 49 кашона с групажна стока, която не отговаря по състав и количество на декларираната. Открити са 1934 мъжки и дамски блузи, панталони, якета, тениски, спортни екипи, както и 94 чифта спортни обувки със знаци на регистрирани търговски марки, сред които „Adidas“, „Nike“, „Puma“, „Kenzo“.

В същия ден, при проверка на  друг микробус с турска регистрация, са открити 3486 недекларирани блузи  със словни изображения на 16 световноизвестни фирми, сред които „Chanel“ ,“Burberry“, „Armani“, „Lacoste“, „Dolce & Gabana“,“ Polo“, „Levis“, „Hugo Boss“.

На шофьорите на микробусите са  съставени актове по Закона за митниците. За стоките, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, са  уведомени правопритежателите на съответните марки.

От началото на месец септември до момента, в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, митническите служители  на МП Капитан Андреево са задържали над 30 000 текстилни изделия, парфюми, спортни обувки, чанти и портмонета със знаци на регистрирани търговски марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари