Задържаха мъж, опитал да ограби жена в София, като опрял пистолет в главата й

0
За щастие тя успяла да го отблъсне и да извика помощ
За щастие тя успяла да го отблъсне и да извика помощ

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият В. П., на 56 години.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

В. П. е обвинен в това, че на 11.11.2020 г. в гр. София, ж.к. „Люлин“, пред вход на блок, направил опит да отнеме чужди движими вещи – дамска чанта, съдържаща мобилен телефон, портфейл, секретни ключове, лични документи, лекарства и парична сума от 311 лева, от владението на пострадалата С. М., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Обвиняемият дърпал якето, с което била облечена пострадалата С. М., насочил пистолет към главата ѝ и казал „Дай си чантата, ще те застрелям!“, след което започнал да дърпа със сила чантата от ръката на С. М. Като опитът останал недовършен по независещи от В. П. причини, пострадалата успяла да издърпа чантата си, да отблъсне обвиняемия и да извика помощ.

Престъплението, за което В. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 12.11.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия В. П. за срок до 72 часа. Предстои утре, 14.11.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари