За европейците правителствата и ЕС са виновни за скъпия газ

1
Само 28% смятат, че отговорността е на Русия
Само 28% смятат, че отговорността е на Русия

Само 28% смятат, че отговорността е на Русия

Най-малко 60% от европейците смятат, че техните собствени правителства, частни енергийни компании или ЕС са виновни за нарастващите цени на енергията. Това показват данните от проучване на общественото мнение, проведено от социологическата агенция Euroskopia в Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Холандия, Полша, Португалия и Франция.

Испанският в. El Mundo съобщи в неделя, че респондентите са били попитани кой е по-отговорен за нарастващите цени на енергията. Една четвърт (25%) от европейците са отговорили: „Правителството на моята страна“. 24% от анкетираните обвиняват частните енергийни компании, други 11% Евросъюза.

В същото време 28% от анкетираните твърдят, че Русия е отговорна за случилото се. 10% са се затруднили да отговорят на въпроса, 2% са избрали друг вариант.

Сред европейските лидери действията на испанския премиер Педро Санчес и германския канцлер Олаф Шолц по отношение на украинския конфликт получиха най-лоша оценка сред гражданите на ЕС. В допълнение, 45% от анкетираните увериха, че силно усещат влиянието на нарастващите цени на енергията. Мнозинството (56%) от респондентите също заявяват, че са силно обезпокоени от повишаването на цените на стоките.

В проучването, проведено от 8 до 29 юни, са участвали около 9000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Верно ли? Не може да бъде!
    Ще се усетите вие, ама късно ще е, либе, за китка! Глобалистите правят каквото им кефне, а вие им играете по свирката! Всичко си върви по план. Техния план. Хем ще седите на тъмно, хем на студено, хем и хлебарки и червеи ще проядете! Следват: принудително чипиране под нежното име *ваксинация* (за ваше добро, естествено!), дигитализация, безусловен базов доход (който не слуша – не яде!), изземване на собствеността ви (Няма да притежавате нищо, но ще сте щастливи!) и поетапно редуциране броя на населението. Изводите оставям на вас. Затова – БОРЕТЕ се и се БИЙТЕ СЕГА, докато не е станало твърде късно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари