YouTube пусна платена версия

0
Услугата ще позволява на потребителите да се абонират срещу 9.99 долара месечно за видео портала
Услугата ще позволява на потребителите да се абонират срещу 9.99 долара месечно за видео портала

YouTube обяви въвеждането на нова платена услуга YouTube Red

Услугата ще позволява на потребителите да се абонират срещу 9,99 долара месечно за видео портала и да гледат клипове без реклами.

Услугата позволява запазване на клипове на устройството за гледане без интернет връзка. Абонаментът включва и приложението Gaming, както и новото приложение YouTube Music, което ще бъде представено в идните месеци. Потребителите ще имат достъп и до Google Play Music.

От началото на 2016 г. УouTube Red ще предлага и ексклузивни клипове, шоута и филми, които ще са достъпни само за абонатите. Услугата ще тръгна официално на 28-и октомври тази година.

Тя обаче бързо привлече вниманието на създатели на видео заради не толкова добрите си страни. Специализираният технологичен блог TechCrunch съобщава, че YouTube практически задължава най-популярните създатели на видео да станат част от платената услуга. Ако това не се случи, видеата им ще бъдат скрити, както от платената, така и от безплатната част на YouTube. Това означава, че ще са достъпни само за хора, които знаят директния линк към всеки клип.

От YouTube уверяват, че 99% от видео съдържанието ще продължи да бъде достъпно и с реклами както досега, като по-голямата част от създателите на клипове вече са подписали сделката. Обикновените хора, които качват клипове, няма да бъдат засегнати от промяната, уверяват от YouTube.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари