YouTube въвежда нова функция за предаване на живо от мобилни устройства

0
Още един от големите играчи копира нещо, вече налично в TikTok
Още един от големите играчи копира нещо, вече налично в TikTok

Още един от големите играчи копира нещо, вече налично в TikTok

YouTube, най-големият сайт за видео в мрежата, е място на което постоянно някой излъчва на живо. През последните години излъчването на съдържание на живо се превърна в тенденция и хората обичат да гледат влогове, реакции и предавания по този начин.

Тази седмица YouTube започна да въвежда нова функция, наречена "Live rings", чиято цел е да помогне на потребителите да намират съдържание, предавано на живо. Новата функция беше обявена от Нийл Мохан, главен продуктов директор в YouTube в Twitter, предава Dir.bg.

"Наистина сме фокусирани върху това да улесним потребителите в намирането на живи предавания в @YouTube, така че пускаме функцията "Live rings" на мобилни устройства. Създателите на @YouTubeCreators, които излъчват на живо, вече ще имат пръстен около аватара на канала и щракването върху аватара ще ви отвежда директно към живото предаване", разказва той в публикацията си в Twitter.

Когато даден канал започне да предава на живо, около аватара му ще се появи червен пръстен. След това потребителите ще могат да преминат директно към предаването на живо (вместо да посещават профилната страница на създателя), като щракнат върху аватара.

Идеята не е съвсем нова или оригинална, тъй като Instagram и TikTok имат подобен подход към тази концепция. Новата функция вече се разпространява на мобилни устройства, но не се знае дали ще бъде налична и на настолни компютри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари