Янка Такева получи златна значка „Русе“

0

Кметът на община Русе Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева за нейния принос за развитието и просперитета на българското образование в национален и регионален мащаб.

На събитието присъстваха още председателят на ОбС-Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, президентът на  КНСБ Пламен Димитров, областният координатор на РС на КНСБ - Русе Боянка Димитрова, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, заедно със ст. експерт по организация на средното образование в РУО-Русе Боряна Петкова и директорът ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе Диана Иванова.

Стоилов заяви, че високо оценява дейността на Такева, която отстоява години наред трудовите, социалните и синдикалните права на работещите в сферата на образованието. От своя страна, тя благодари за оказаната й чест да бъде посланик на Русе и заяви, че доброто социално партниране е признак за зрялост на управляващите във всички сектори и че ще продължи да отстоява принципите на демократичното образование.

В тази връзка, проф. Белоев сподели, че Русе е еталон за отлично партньорство и има утвърдени съвместни практики в дейността на местните училища и университета.

По-късно, участниците в срещата присъстваха на тържественото откриване на новата сграда на Регионален съвет на КНСБ - Русе, на ул. „Пирот“ 16, където беше отслужен молебен за здраве. Към официалните лица се присъединиха още областният управител Галин Григоров, директорът за дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари