Wizz Air пуска полети между Виена и Варна

0
30 евро е билетът в едната посока
30 евро е билетът в едната посока

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air открива база във Виена и полет между австрийската столица и Варна.

Това обявиха официално от авиопревозвача.

Полетът ще започне да се изпълнява от 28 април и ще бъде два пъти седмично – вторник и събота. Цените на билетите в едната посока ще започват от 29.99 евро.

Откриването на базата във Виена е новина, тъй като до момента нито една от нискотарифните авиокомпании не изпълняваше полети дотам с обяснението, че виенското летище е много скъпо като летищни такси и сметките не им се връзват.

Виенска мечта

По линията София - Виена към момента работят Austrian Airlines и "България ер". През 2013 г. Fly Niki спря полета си между София и Виена, след като компанията беше интегрирана в групата на Air Berlin, която искаше да развива Берлин като хъб за източноевропейски връзки, а през 2017 г. и фалира. Преди това до виенската столица летеше фалиралата словашката нискотарифна авиокомпания SkyEurope. Тя спря полетите си през 2009 г.

Полетите София-Виена обаче попадат в челните списъци по отношение на броя на пътници от и за летище София, но до момента по тях няма нискотарифна конкуренция. Дали в даден момент ще бъде открита и линия на Wizz Air между София и Виена все още обаче е рано да се каже.

Новата база

"Новата база в Австрия представлява инвестиция на Wizz Air от 331 млн. долара и ще доведе до създаване на 120 нови работни места в авиокомпанията", съобщават от авиокомпанията. Австрия ще е 44-ата страна в мрежата на Wizz Air, в която авиокомпанията създава база.

Откриването на базата ще се състои през юни, като първоначално там ще бъде базиран един самолет Airbus A320, а през ноември ще бъдат добавени още два самолета Airbus A321. "Този бърз растеж на базата на Wizz Air във Виена е свързан с планове за стартирането на общо 17 нови маршрута на WIZZ от австрийската столица през 2018 г., включително Варна-Виена", казват още от авиокомпанията.

Още от България

През 2018 г. Wizz Air планира общо 5 нови линии от България (включително линията Виена–Варна). Останалите са от София до Атина, Ница, Малага и Лисабон. Авиокомпанията увеличава и честотите на 8 от линиите си от летище София.

Авиокомпанията все още е в своеобразен конфликт със столичната аерогара, като нискотарифният превозвач подаде жалби срещу политиката на изравняване на таксите на двата терминала, които го поставиха в по-неблагоприятна ситуация спрямо конкурента Ryanair, ползващ новия терминал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари