Времето остава необичайно топло във вторник

0
Максимални температури между 27° и 32°
Максимални температури между 27° и 32° Снимка: Dunavmost

Остава топло, с максимални температури между 27° и 32°

В източните райони ще духа слаб североизточен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще има разкъсана, над южните райони предимно значителна висока облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В сряда ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд и на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. За кратко вятърът ще е от североизток, в източната половина от страната - до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°. В четвъртък вятърът ще се ориентира от юг, привечер - от югоизток, ще бъде слаб до умерен. Облачността ще е разкъсана до слънчево. Температурите ще са с 1-2 градуса по-високи, в много райони в равнинната част от страната малко над 30°, по Черноморието - до 23°-25°. В петък ще се задържи с температури по-високи от нормалните за средата на септември, но по-късно през деня от запад облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Северна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари