Очаква ни топъл уикенд

1
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи

Днес облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°, съобщиха от НИМХ.

Над планините облачността ще е променлива, намалява често до слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 17 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 2 мин. Луната в София изгрява в 1 ч и 29 мин. и залязва в 11 ч. и 18 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.

През следващите дни ще бъде ветровито, с променлива облачност, вероятността за валежи е малка. В неделя вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен от запад-северозапад, в понеделник ще се усили още. Температурите ще се повишават и в понеделник минималните ще са между 1° и 6°, а максималните - между 15° и 20°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари