Врачани имат съмнения за злоупотреби със сметките им за вода

0
Плащат два пъти за т.нар. "обща вода"
Плащат два пъти за т.нар. "обща вода" Снимка: Pravatami.bg

Плащат ли врачани два пъти за т.нар. "обща вода" - количеството, което се получава при разминаване между отчетеното от общия водомер и персоналните измервателни уреди?

Сигналът за нередности в сметките достигна до "Хоризонт" от слушателката Румяна Христова.

"През общите водомери ВиК ни кара да плащаме два пъти едни и същи кубици вода. Например - апартамент 1 не отваря на инкасаторката. Записани са му служебно два кубика вода. Реално там са консумирали пет кубика. Трите кубика разлика идват като плюс в общия водомер. Те се разбиват на целия вход и хората са задължени да ги платят. На следващия месец, когато Иван (от апартамент 1 - б.р.) отключи, тези 3 кубика му се отчитат на личния водомер и той ги плаща. По никакъв начин ВиК впоследствие не компенсира жителите на входа, затова че те вече са ги платили. Тази надписана вода остава в полза за ВиК."

Управителят на ВиК - Враца Ангел Престойски категорично заяви: "Няма случай, в който да се плати двойно вода."

За да има справедливо разпределение на разликата между личните и общите водомери, всеки месец показанията на общия уред служебно се намалява с 30 кубика вода, твърди Престойски.

Така с осреднена ставка се разпределят между дружеството и абонатите загубите от разликите между водомерите или от кражби на вода.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари